INFORMATION PÅ SVENSKA


Hej och välkommen!

Jag heter Katja Maria Slotte och är en finlandssvensk sång- och musikpedagog, sångerska och musiker. Jag arbetar både rikstäckande i Nederländerna, där jag är bosatt, och internationellt.

Jag undervisar privata elever, både amatörer och professionella artister samt körer. Jag har en sångstudio i Rotterdam-trakten, och undervisar även online (Skype / FaceTime / Google+). Förutom sångare tar jag också emot skådespelare och lärare som vill lära använda sin röst bättre, samt sånglärare och musiklärare som vill ha handledning i metodik och didaktik. Bland mina uppdragsgivare hittar du också musikhögskolor, teatergrupper, samt föreningar för sång- och musiklärare.

Jag arbetar även som sångerska och pianist inom olika musikstilar, och har medverkat i ensemblen med jazz, pop, brasiliansk musik och skandinavisk folkmusik, samt i musikteater-produktioner. För tillfället är jag verksam bl.a. med min duo The More The Mary, som spelar ett musikteater-program till sånger av den amerikanska musikikonen Tom Waits.

I min blogg skriver jag om sång, sång- och musikpedagogik, kreativitet och konstnärlighet, samt om musikmångsysslarens vardag. Mina blogginlägg består av tankar och reflektioner, artiklar och berättelser, samt tips. En del av mina texter har utgivits på bloggar och webbsidor för sångare samt i tidskrifter för sång- och musikpedagoger.


OM MIG

Jag växte upp i Nedervetil, en liten by i Österbotten i Svenskfinland, där jag även började mina musikstudier med piano och sång på Mellersta Österbottens Konservatorium i Karleby. Där fick mitt intresse för teater även sin början, och jag medverkade i Karleby Stadsteaters musikteaterproduktioner. Efter gymnasiet studerade jag i Helsingfors och blev utexaminerad som magister i musik från avdelningen för musikpedagogik vid Sibelius-Akademin 2007. Mina sånglärare i Finland var Sirkka Haavisto och Tuula Hostikka i klassisk sång, samt Aija Puurtinen, Marjo-Riitta Kervinen och Mia Simanainen för rytmisk musik och jazz-sång. Under min tid i Helsingfors jobbade jag som musiklärare på olika skolor, samt som röstvårdare för körer, sånglärare och pianolärare. På Musik- och Kulturskolan Sandels (f.d. Brages Musikskola) var jag verksam som musiklekskollärare och lärare i baby- och knatterytmik, samt som lärare i musikteori- och solfège.

Jag tillbringade ett år i utbyte vid Hogeschool voor Muziek en Dans (Codarts) i Rotterdam, där jag studerade jazz och brasiliansk musik. Sedan jag bosatt mig i Nederländerna, har jag jobbat som frilans sångare, sång- och musiklärare, och undervisat på olika skolor och yrkesutbildningar, bl.a. på The American School of The Hague, Jeugdtheater Hofplein, MBO Theaterschool och Theateropleiding Selma Susanna. Under sommarmånaderna undervisar jag workshops på Stichting Buitenkunst-konstläger.

Mitt brinnande intresse för pedagogik och min nyfikenhet har resulterat i vidareutbildning både inom sång- och musikpedagogik. Som musikpedagog är jag inspirerad av Orff-pedagogik, och har deltagit i kurser och seminarier i Orff-Schulwerk bl.a. i Tyskland, Skottland och Kanada, samt på Orff-Institutet i Salzburg. Två musikpedagoger som jag har lärt otroligt mycket av är den finländska Soili Perkiö och den amerikanske Doug Goodkin.

Mitt intresse för sångrösten ledde mig 2006 till den banbrytande rösttekniken Complete Vocal Technique (Komplett Sångteknik), som utvecklades i Danmark av röstforskaren och sångpedagogen Cathrine Sadolin. Jag deltog i en 1-årig CVT-utbildning för sångare i Utrecht, fortsatte vidare till Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Efter intensiva studier blev jag 2011 utexaminerad auktoriserad sångpedagog i Complete Vocal Technique (CVT). Jag har därefter fortsatt att fördjupa mig i sångpedagogik och olika sångtekniker genom studier på egen hand, samt deltagande i seminarier och vidareutbildningsdagar.

Sedan 2000 har jag blivit tillfrågad att undervisa på kurser och vidareutbildningar för (musik)lärare och sånglärare, samt hållit workshops för musikstuderanden. Till mina uppdragsgivare hör bl.a. Konservatoriet i Jakobstad, ArtEZ Conservatorium, Rockacademie Tilburg, SKVR Muziekschool, Estniska förbundet för musiklärare och utbildningsministeriet i Luxemburg.


Stacks Image 1231
Stacks Image 1225

Läs gärna vidare (på engelska):

Complete Vocal Coach - för information om mina tjänster som sång- och musikpedagog
Katja Maria - för information om mina musikprojekt samt min blogg

Eller ta kontakt ifall du vill ha mera information om sånglektioner, workshops, kurser, föreläsningar, konserter, mm.